NYARALJ, PIHENJ ITTHON IDÉN NYÁRON!

A korlátozások nagy része megszűnt, fellélegeztünk, itt az ideje az kikapcsolódásnak és a feltöltődésnek! Idén mind a vendéglátók, szálláshelyek, mind pedig a nyaralni vágyók számára fontosabb lett a belföldi turizmus. Júliusi ajánlónkban olyan magyarországi szálláshelyeket mutatunk be, ahol HVG-klubkártyával kedvezményesen pihenhetünk, olyan helyeken, ahol a teljes kikapcsolódásra és az aktív pihenésre is van lehetőség!

A karantén, a bezártság, a home office és az online oktatás után jól esik a szabad levegőn, a természetben tölteni az időt. Kiszakadni a város zajából vagy éppen új helyeket megismerni az országban. Most hét elfogadóhelyet mutatunk be az ország különböző pontjain, ahol garantált a felhőtlen pihenés. Ezeken a szálláshelyeken mind 10% kedvezmény jár klubtagjainknak!

Mádi Kúria Hotel és Rendezvényközpont

Elsőként utunk Tokaj környékére, a Mádi Kúriába vezet. A háromcsillagos Hotel és Rendezvényközpont hangulatos 50 fős étteremmel, pinceborozóval, 24 jól felszerelt, részben légkondicionált szobával, kistanácsteremmel és 130 főt befogadó konferencia központtal, kültéri medencével és szaunával várja vendégeit. A tokaji borvidék egyik központjának számító Mád tökéletes helyszín bor- és természetkedvelők számára egyaránt. A Kúriában megszálló vendégeknek lehetőségük van bármely környékbeli, tokaj-hegyaljai pincészetet meglátogatni, felfedezni a tokaji borvidék legkülönlegesebb aszúit, szamorodniit vagy furmintjait. A szálloda éttermébe bármikor betérhetünk, ha a környéken járunk. A borvidék csúcsborait és borkülönlegességeit tökéletesen kiegészítő menüsoron mindenki talál magának való fogást. Sőt a sör- vagy vörösborkedvelők sem maradnak szomjan! Az étterem alkalmas családi összejövetelek, esküvők vagy nagyobb rendezvények lebonyolítására is, ebben az esetben előre összeállított menüsort vagy svédasztalos kiszolgálást is igénybe lehet venni. Mád környéke tele van különleges látnivalókkal: Sátoraljaújhely, Sárospatak és Boldogkőváralja például tökéletes kirándulóhely, de különleges borokat, pálinkákat és gasztronómiai élményeket is kínál. Szerencsen megkóstolhatjuk az ország egyik leghíresebb csokiját, Vizsolyban pedig megtekinthetjük a Vizsolyi Bibliát és megismerkedhetünk történetével és sorsával részletesen.

Az Őrség csodái

A következő két szálláshely az Őrség képviselője. Az ország legnyugatibb részén található tájegység közkedvelt kiránduló- és üdülőhely. Méltán híres gasztronómiája és gyönyörű természetvédelmi területei miatt. Az Apátistvánfalván található Apát Hotel az Őrségi Nemzeti Park területén található, Ausztria és Szlovénia határától csupán pár kilóméterre. A szálláshelyen többek között a finn és infra szauna, masszázslehetőség, pingpongasztal, kerti játékok és csocsó biztosítja a kikapcsolódást, szórakozást a vendégeknek. Kisebb esküvők, rendezvények lebonyolítására az 50 fős rendezvényterem biztosít lehetőséget. A szálloda éttermében helyi alapanyagokból készült helyi és nemzetközi ételeket szolgálnak fel, a szezonális különlegességeket és a hagyományos magyar ételeket mindenképpen érdemes kipróbálni! Céges tréningek, csapatépítések helyszíneként is ideális választás a szálláshely, hiszen sokféle különböző szabadidős, tevékenységet, tréningekhez megfelelő lehetőséget kínálnak. Ha szívesen veszünk részt biciklitúrákon vagy kisebb-nagyobb kirándulásokon, az Őrség ideális választás, családoknak, barátoknak, kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ha pedig kedvünk tartja, átkalandozhatunk Ausztriába vagy Szlovéniába is, felfedezni a határmenti területeket.

Az 5érzék házak szintén az Őrség szívében, Őrimagyarósdon találhatók. Itt többféle szállástípusból választhatunk. A családi apartmanoktól, a lombkorona házon át egészen a nomád sátorig mindenféle különböző igényeknek és társaságoknak megfelelő szállásokból választhatunk. A Pajta Rendezvényház igazi természetközeli, zöld esküvőhelyszín. Az 5érzék házakban az ember és a természet harmóniáját lehet megtapasztalni, elvonulni a fogyasztói társadalom és a városi élet elől és kicsit lelassítva élvezni a természet közelségét, az ízeket, szagokat és hangokat, amelyeket máshol nem tapasztalhatunk. Ezt elősegítik a természetközeli programok is, amelyekkel tarkítani lehet a vakációt. Megismerhetjük a régi magyar hagyományokat, a környék tájegységét, de akár lovagolhatunk is. Meglátogathatjuk a helyi termelői piacokat, beszerezhetünk pár üveg őrségi tökmagolajt.

Erdőbénye

Most ismét visszatérünk Mád környékére, Tokaj-hegyalja egyik legrégebbi településére Erdőbényére. Az itt található Magita Hotel szeretettel várja az aktív pihenésre és a kellemes kikapcsolódásra vágyókat egyaránt. Szauna, jacuzzi és pezsgőfürdős medence biztosítja a feltöltődést, amit a különleges helyi borok és ételek megkoronázhatnak egy napzáró vacsora során. A Zempléni és Tokaji tájvédelmi körzet között fekvő szállodából bármikor elindulhatunk kirándulni, tökéletes kiindulópontja hosszabb-rövidebb túráknak. Felfedezhetjük a természet rejtett csodáit, hegygerinceit, állatvilágát, akár kerékpárral, akár gyalog. Esküvők, lakodalmak, osztálytalálkozók, kisebb-nagyobb családi vagy céges rendezvények helyszíneként is kiváló helyszín a Magita Hotel. Akár pár napot, akár egy hétnél is több időt szeretnénk eltölteni itt, a kikapcsolódás és feltöltődés garantált!

 

Zalai feltöltődés

Lenti városától mindössze 5 kilóméterre található a több mint 300 méter magasan fekvő Gosztola. A településnek összesen 16 állandó lakosa van, friss levegője és csendes erdei környezete tökéletesen megfelel, ha elvonulásra, 100%-os pihenésre vágyunk. Gosztola Gyöngye Spa & Élményhotel már több mint 20 éve üzemel a falucskában. Itt erdőre néző fedett mediterrán uszoda, pezsgőfürdő, szauna, fényterápia, kényeztető masszázsok és erdei séták várják a látogatókat. Azoknak pedig, akik az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, sportra, testmozgásra vágynak, lehetőségük van a teniszezni, tollaslabdázni és asztaliteniszezni, vagy akár kerékpárral bejárni a környéket. Mivel a település mind az osztrák, a horvát és a szlovén határhoz is közel van, arra is nyílik lehetősége a vendégeknek, hogy ellátogassanak a környező országokba, felfedezzék a határmenti területeket. A szálláshelyen szervezett túrákra és programokra is van lehetőség. Ezek között szerepel csokigyár látogatás, borkóstoló és őrségi kézműves olajkóstoló is. Rendezvények, esküvők lebonyolításához is tökéletes helyszín a Gosztola Gyöngye, kisebb, bensőségesebb szertartásokhoz kiváló választás az erdei környezet.

Fogadó az Öregpréshez

A Móri Borvidék közepén, Mór városának egyik, több mint 300 éves utcájában található a Fogadó az Öregpréshez hotel és étterem. A XVII. századi parasztházak udvarában a kutat és a kemencét is eredeti formájához hasonló állapotban találjuk. A szobákon túl konferenciaterem, szauna és szolárium is található a szálláshelyen, ezeket az eredetileg csűrként funkcionáló élületrészben alakították ki. A környéken rengeteg lehetőség van borkóstolásra, számos pincébe ellátogathatunk, de a ház borait is megkóstolhatjuk. Lovaskocsis kirándulást is tehetünk, de a sziklamászást is kipróbálhatjuk a csókakői sziklamászó iskolában. Vadászni és horgászni is mehetünk, ha kedvünk tartja, illetve lovas- és egyéb sportprogramokat is választhatunk. Túrázni és kirándulni szinte bármilyen irányba elindulhatunk, mindenhol találunk izgalmas útvonalakat, tájakat. Szauna és masszázs biztosítja a feltöltődést és az egészségmegőrzést. Szabadtéri illatos, habos dézsakádból kémlelhetjük a csillagokat télen-nyáron.

Kiskunsági tanyavilág

Gedeon Tanya Panzió Budapesttől egy órányi autóútra, a Kiskunság közepén. Bugacpusztán várja látogatóit. Itt a kiskunsági tanyák hangulata éled újra, a tanyasi öko-gazdálkodás egyre fontosabb szerepet tölt be, felélesztve a feledésbe merült gazdálkodási modellt. A tanya őrzi őseink kedvelt tájának Európában egyedülálló természeti értékeit és kulturális örökségét. A mesébe illő érintetlen természeti táj egyedülálló madár- és növényvilágát és az Alföld jellegzetességeit tapasztalhatjuk meg ezen a szálláshelyen. Különleges, természetes alapanyagokat és helyi gazdaságban termelt növényeket felhasználó konyahája egyedülálló, az ínyencek számára érdekes gasztronómiai élmény lehet. Csapatépítések és családi vagy baráti rendezvények esetén is érdemes a Gedeon Tanyát választani!

Az ország különböző területeiről mutattunk érdekes szálláshelyeket, amelyek az idei nyárra vagy akár későbbre is alkalmasak a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez. Csodálatos magyar tájakat és borokat, ételeket ismerhetünk meg ezeken a területeken. Itt az idő, hogy belevessük magunkat a hazai tájak és kultúra megismerésébe!