KARANTÉN UTÁN KALANDPARKOK!

A korlátozások ugyan enyhültek, de a veszély megmaradt. Óvatosan, vigyázva egymásra azonban már lehet – sőt ennyi otthon töltött idő után érdemes is – egy kicsit kimozdulni a természetbe, kirándulni, sportolni. A jó időnek köszönhetően szerte az országban sorra nyílnak az állatkertek, vadasparkok, szélesedik a szabadtéri programlehetőségek kínálata. Ezúttal következő ajánlónkban olyan kalandparkokat mutatunk be, amelyek már szeretettel várják a látogatókat és HVG-klubtagoknak még kedvezményt is biztosítanak a kikapcsolódás mellé!

Ha a Balaton környékén járunk mindenképpen érdemes ellátogatni Zamárdiba, nem csak azért, mert Zamárdi a Balaton szíve, hanem azért is, mert a Zamárdi kalandpark szuper kikapcsolódási lehetőség. Az autópályáról és a vasútállomásról is könnyen megközelíthető, és kötélpályáival kicsiknek-nagyoknak egyaránt biztosít kihívást és szórakozást! A kalandpark május 30-án, pünkösdkor nyitott, és a helyzetre való tekintettel élményeik közük a vízigolyó, vízihenger és a vízidodzsem nem üzemel, de 18 akadálypálya, 713 méternyi csúszópálya és a kisvasút várja a látogatókat. Arról, hogy milyen öltözetet érdemes viselni, lehet-e kutyát vinni, melyik pályát érdemes majd a helyszínen választani, minden információ megtalálható a kalandpark honlapján. A belépőjegy információkról szintén érdemes előre tájékozódni, mert például kísérőként ingyen be lehet menni a parkba, illetve családi kedvezmények is vannak. Klubtagoknak pedig 10% kedvezmény jár!

Ha a Balaton északi partján járunk, akkor a Csopakon található Balatoni Élményparkba érdemes ellátogatni. Május 31-én, gyereknapon nyitotta kapuit, minden korosztály számára a 3,5 hektáron elterülő kalandpark izgalmas, extrém és szórakoztató játékaival – a járványra való tekintettel egyelőre különleges szabályokkal. Tökéletes adrenalin löket az egész család számára, gyönyörű környezetben. Kötélpályák, biciklis drótkötélpálya, quad, szabadesés, többek között ezek várják a látogatókat, de ki lehet próbálni egyensúlyérzékünket a Slackline segítségével, és szabadtéri sportolásra is van lehetőség. HVG-klubkártyával a kombinált belépőjegyek árából 10% kedvezmény jár!

A következő úticélunk: Dunakanyar. A Visegrád Gokart és Kalandpark május 18-án újra megnyitotta kapuját, és trambulinokkal, íjászattal, biliárddal és természetesen kalandpályákkal, valamint gokarttal várja a látogatókat. Klubtagoknak 10% kedvezmény jár a szórakozáshoz a szolgáltatások árából. Visegrádon kívül a Dunakaland Kalandpark is megnyitott Gödön, szinte közvetlenül a Duna parton. Itt van olyan kötélpálya, amit akár már három éves kortól ki lehet próbálni. Lehetőség van terepjáró és quad túrára is, valamint bele lehet kóstolni a sárkányhajózás hangulatába, egy gyönyörű környezetben. Természetesen lehet csoportos programokat is szervezni, csapatépítést, legény- és leánybúcsút, osztálykirándulásokat, de a járványra való tekintettel ezeket a szolgáltatásokat most csak kellő elővigyázatosággal érdemes igénybe venni. Viszont a jövőben akár ezeket a lehetőségeket is kipróbálhatjuk majd a Dunakanyarban! Ezen kívül nyáron kiscsoportos napközis táborok is indulnak, ahol a gyermekek a szabadban, kalandokkal és kihívásokkal tarkítva tudják élvezni a vakációt. Klubtagként itt is 10% kedvezmény jár!

A Balatontól északra, Veszprémtől és Herendtől nem messze, Kislődön a Sobri Jóska élménypark – bár új higiéniai és biztonsági szabályokkal – de teljes kínálattal és sok játékkal, kihívással várja a kalandozni vágyókat. A drótkötélpályán kívül bobpálya, gokart, jetski, mászófal, kisvasút és vízi akadályok tarkítják a kihívásokat és élményeket, annak érdekében, hogy – a szlogenüknek megfelelően – náluk mindenki szuperhősnek érezze magát! Ha Kislőd közelében járunk nem csak a Sobri Jóska kalandparkot érdemes meglátogatni, hiszen a környék tele van izgalmas látnivalókkal, nevezetességekkel. A játékokról és szolgáltatásokról érdemes a honlapon tájékozódni, mert rendkívül széles a kínálat, és így minden információt megtalálhatunk arról, hogy hogyan és mikor vehetjük igénybe az egyes lehetőségeket. A gyönyörű környezet és a látnivalók mellé klubkártyával 5% kedvezmény jár az élményekhez!

Következőként, egy Miskolc környéki utazáshoz két kalandparkot is tudunk ajánlani! Ebből az egyik a Szilvásváradon található Kalanderdő, ahol 5 különböző nehézségű pályát lehet kipróbálni, 3 és 9 méter közötti magasságokban. Kicsik, nagyok, bátrak és elszántak egyaránt találnak maguknak megfelelő magasságú és nehézségű pályát, de akik nem vágynak a magasba, azok is élvezhetik a kalandpark adta lehetőségeket, hiszen lézerharctrambulin és aranymosás is várja a látogatókat! Belépőt sokféle kombinációban válthatunk, erről érdemes előre tájékozódni, de klubkártyával 10% kedvezményt is igénybe tudunk venni a kikapcsolódás során! A másik környékbeli kalandpark, a miskolctapolcai Kalandtúrapark. A jelenlegi helyzetben csak egyéni látogatókat fogadnak, csoportokat egyelőre nem. Három különböző szintű kötélpályát lehet kipróbálni, rengeteg akadály és kihívás kíséretében. A kalandparkban az éjszakai túrákat is ki lehet próbálni a legbátrabb kalandvágyóknak. A pályákat itt is többféle kombinációban ki lehet próbálni, amihez klubtagoknak 10% kedvezmény jár.

Végül egy budapesti kalandparkkal zárjuk ajánlónkat. A Bókay kalandpark a 18. kerületben található, két pályával rendelkezik, a játékidő az egyes pályákon körülbelül 3 óra, tehát fontos időben érkezni. A jelenlegi helyzetben, az új szabályok mellett azt javasolják, hogy csak olyanok látogassanak a parkba, akik használják is az eszközöket, de természetesen gyerekek csak kísérővel próbálhatják ki a kötélpályákat. A Bókay-kertben a kötélpályákon kívül egyéb szabadidős tevékenységek is várják a kikapcsolódni vágyókat. A kalandpark BKV-val is könnyen megközelíthető, egy igazi kincs Budapest nagyvárosi forgatagában! Klubkártyával 10% kedvezmény jár a teljes árú jegyekből!

Használjuk ki a jó időt, és látogassunk el néhány kalandparkba! Nem csak gyermekekkel, családdal, hanem akár közeli barátokkal is felmérhetjük egymás bátorságát, teljesíthetjük együtt a kihívásokat! További szabadidős kedvezmények és programlehetőségek a www.hvgklubkartya.hu weboldalon találhatók! Jó szórakozást!